Apple submits updated plans for new Cupertino campus

As reported by iPhoneincanada, Apple has submitted revised plans for the "mothership" campus they plan on building in Cupertino. The new renderings outline the internal layout and surroundings of the structure, and... They're absolutely gorgeous.

Apple originally sent Steve Jobs to the Cupertino City Council back in June to pitch the idea of building a new space for Apple employees since outgrowing their Palo Alto headquarters. They picked up the lot from HP back in 2010. The new plans detail the inner workings describing a restaurant and dining area, entrances and parking layout and more.

Check out some of the renderings below and let us know what you think in the comments!

Source: iPhoneincanada

[gallery link="file"]

Have something to say about this story? Share your comments below! Need help with something else? Submit your question!

Andrew Wray

Andrew Wray is a Salt Lake City, Utah based writer who focuses on news, how-tos, and jailbreak. Andrew also enjoys running, spending time with his daughter, and jamming out on his guitar. He works in a management position for Unisys Technical Services, a subsidiary of Unisys Corporation.

More Posts

 

0
loading...
0
loading...
0
loading...
0
loading...

← Previously

Alec Baldwin removed from American Airlines flight due to Words with Friends addiction

Next up →

Apple hiring more Siri engineers, working to expand API and features

Reader comments

Apple submits updated plans for new Cupertino campus

11 Comments

The rendering are well done, although building renderings are usually deceiving.
The buiding itself looks like a motorcicle tire. Are those solar panels on the roof?

i find the design choice interesting. It looks cool. However i'm reading the Jobs biography and there's a part about his time at Pixar where the moved to the Emeryville office. They were gonna have it like a typical movie studio with different buildings for different departments like studio lots but Jobs wanted one a design that promotes people interacting so it forces everyone to going into the same general areas. He even wanted only one bathroom right in the center. Apparently they comprimised and added two outer bathrooms as there were complaints by a pregnant woman that thought it was ridiculous to walk 7 minutes while pregnant everytime she needed to go. That and i think some other board members didn't like the idea either.
But this circular design seems like it would not promote Jobs idea of having people running into each other since obviously if you go one way around the circle you're not just gonna meander into an area where the other people behind you are until you get 360 back around. I wonder why they are different philosphies. Did jobs change his philosphy? Are the needs at Apple now different? Maybe now he was more concerned with keeping people separate. Or maybe it was enough merely to be in the same physical building as opposed to a building with the openness and open floor plan apparently that there was at Pixar.